Obvinený otec so synom. Zjedol konzervy a zobral si víno. Z chaty ukradli okná a dvere. Ukradnuté fajky

21.08.2008 Celý región

Obvinený otec so synom: Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil včera z prečinu nebezpečného vyhrážania 30 ročného muža z obce Telgárt, okr. Brezno. Spolu s jeho 57 ročným otcom ho obvinil aj zo zločinu lúpeže.
V doobedňajších hodinách 7.8.2008 sedel mladší z obvinených v osobnom aute zaparkovanom na Podtatranskej ulici v Poprade spolu s 32 ročným mužom z Veľkej Lomnice, okr. Kežmarok. Po predchádzajúcich vzájomných pracovných nezhodách vybral z prístrojovej dosky krátku strelnú zbraň a ukázal ju pred tvár spolusediaceho, pričom mu povedal, či chce byť ešte na tomto svete. K zraneniu poškodeného nedošlo.
Dňa 18.8.2008 v čase okolo 13:30 h prišli obvinený otec a syn do domu 32 ročného muža z Veľkej Lomnice. Pod hrozbou násilia ho prinútili podpísať papier s textom, s ktorým sčasti nesúhlasil. Otec násilím vyviedol muža na dvor a syn zatiaľ prehľadal celý dom. Po prehľadaní domu ho posadili na lavičku a nútili podpísať ďalší papier. Keď to odmietol otec ho fyzicky napadol a priložil mu krátku strelnú zbraň k hlave. Pod hrozbou zabitia ho prinútil podpísať papier s textom, že sa dobrovoľne vzdáva svojho majetku v hodnote 81.500, - Sk, z dôvodu nepredloženia originálnych dokladov z kúpy materiálu. Potom, ako poškodený tento papier podpísal vošli do chodby domu, pričom z obytných priestorov domu syn zobral notebook, videorekordér, DVD prehrávač, satelitný prijímač a spolu s otcom odišli. Fyzickým útokom neutrpel poškodený zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Krádežou mu vznikla škoda vo výške 33 000, - Sk.

Zjedol konzervy a zobral si víno:
Krádež v rodinnom dome v obci Jakubovany, okr. Sabinov oznámil včera na polícií 55 ročný Prešovčan.
V dobe od 27.7.2008 do 2.8.2008 doposiaľ neznámy páchateľ rozbil jedno z okien, vošiel dnu a v kuchyni otvoril 5 ks konzerv, ktoré tu aj skonzumoval. Následne vošiel do zadnej miestnosti domu odkiaľ ukradol 100 litrov domáceho hruškového vína. Majiteľovi domu tak spôsobil škodu 5 100. - Sk. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže prečinu porušovanie domovej slobody.

Z chaty ukradli okná a dvere:
Krádež vlámaním do rekreačnej chaty pri obci Ľubovec, okr. Prešov vyšetrujú od včera prešovskí policajti.
Ku krádeži došlo od mesiaca júl 2008 do 20.8.2008. Zatiaľ neznámy páchateľ najprv rozbil na chate okno, cez ktoré vošiel do vnútra a ukradol odtiaľ štyri železné dvojkrídlové zamrežované okná s okenicami a tri železné dvere. Na priľahlej drevenej stodole vypáčil drevené dvere a ukradol z nej stolársku hobľovačku. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 84 000, - Sk.

Ukradnuté fajky a peňaženka
Popradskí policajti vyšetrujú včerajšiu krádež v administratívnej budove v jednej z popradských firiem.
Zatiaľ neznámy vošiel počas včerajšieho dopoludnia do neuzamknutej kancelárie a z tašky položenej na stoličke vedľa kancelárskeho stola ukradol púzdro s fajkami s príslušenstvom a koženú peňaženku, v ktorej bolo 1 000. - Sk a osobné doklady. Majiteľovi ukradnutých vecí vznikla škoda vo výške 16 460, - Sk.

Zadržaná podozrivá euro bankovka:
Podozrivú bankovku nominálnej hodnoty 100. - EURO zadržala včera pracovníčka jednej z levočských zmenárni.
O 15:25 h bankovku predložil za účelom výmeny za slovenskú menu 26 ročný muž zo Spišskej Novej Vsi, ktorú mal zakúpiť v pondelok 18.8.2008 na námestí v Košiciach od doposiaľ neznámej osoby. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a podozrivú bankovku zašle na expertízu do skúšobne platidiel do NBS v Bratislave.
 

Vyberte región